Δατσέρης: Το ΠΑΣΟΚ εγκλωβίστηκε σε… αποστολικό ρόλο

Ο Γιάννης Δατσέρης διετέλεσε τα τελευταία χρόνια ο στενότερος συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου, και μετά την ανάληψη της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ από τον αντιπρόεδρο και Υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης του Μεγάλου Συνασπισμού με τη Νέα Δημοκρατία, μετακινήθηκε σε κεντρικούς ρόλους στην τότε Ιπποκράτους, έχοντας μεταξύ άλλων των ευθύνη του Τομέα Επικοινωνίας του Κινήματος.

Η ρήξη δεν άργησε να έρθει, και έτσι ο Γιάννης Δατσέρης αποχώρησε από το στενό επιτελείο του Ευάγγελου Βενιζέλου, διατηρώντας ωστόσο την αυτονομία της σκέψης, του λόγου και της δημόσιας παρέμβασής του. Όπως κάνει σήμερα με άρθρο το οποίο υπογράφει στα “Νέα” ως “πυρηνικός γιατρός, πρώην υπεύθυνος επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ”, με αναφορές στην πολιτική πραγματικότητα, το ΠΑΣΟΚ και τις εξελίξεις που έρχονται.
“Το ΠΑΣΟΚ έχει εγκλωβιστεί σε έναν… αποστολικό ρόλο. Ασχολείται πιο ενεργά από τη Νέα Δημοκρατία με την κυβέρνηση. Συμπεριφέρεται σαν μια εσωτερική “task force” ειδικών στο κυβερνητικό know how. Επωμίζεται μεγαλύτερο πολιτικό κόστος από τους υπουργούς του. Η συνεχιζόμενη θυσία του το τιμά, αλλά καταντά αυτομαστίγωση ιησουίτη μοναχού. Η εξάντληση των πολιτών από την κρίση δεν αποζητά πλέον διαχειριστές της κατάσταση

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου