H αριστερά έχει μόνο μια τύχη την "ενότητα μέσα στη διαφορά"

Η προσπάθεια του κ. Σκουρλέτη να διαψεύσει την κα Λούκα Κατσέλη, ότι γίνονται συζητήσεις για την δημιουργία πολιτικού μετώπου, ώστε να γεννηθεί πλειοψηφικό ρεύμα νίκης στις επικείμενες εκλογές και το οποίο θα αναλάβει την στηρίξει την κυβέρνηση, αποκάλυψε τις αδυναμίες του ΣΥΡΙΖΑ.
Πρώτη αιτία είναι η αδυναμία του να δει τι διακυβεύεται  σήμερα στην χώρα. Βγαίνοντας  από 4%  και φθάνοντας στο 28% αδυνατεί - φυσικό-  να δει τους  κυβερνητικούς του σύμμαχους (όχι κομματικούς).
Μπορεί ο Πρόεδρος του ο Αλέξης Τσίπρας να μιλά συνεχώς για το θέμα αυτό σε κάθε ευκαιρία (βλέπε δηλώσεις του στην Αθηναΐδα), αλλά ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ «έκανε»  το λάθος την βδομάδα που μας πέρασε και ξανά έφερε στην επιφάνεια την μεγάλη πληγή της αριστεράς στην χώρα!!.
Από κομματικής άποψης, το «λάθος» του κ. Σκουρλέτη δεν είναι αδικαιολόγητο. Δείχνει ότι η Αριστερά στην χώρα μας έχει  φοβίες,  αδυναμίες, περιχαρακώσεις, προδοσίες, ημιμάθειες, απουσία συντροφικότητας, αλλά πάνω από όλα κλειστοφοβικά σύνδρομα καθαρότητας.
Όταν ένα τμήμα της αριστεράς αισθανόταν «δυνατό» αδυνατούσε να βρει τους συντρόφους της. Ενώ πολλά είναι τα παραδείγματα προδοσίας που ένιωσε, ακόμη και την μεταπολίτευση από ανθρώπους που τίμησε με το ανώτερο αξίωμα αυτό του Προέδρου της.

Η αδυναμία σήμερα της αριστεράς προέρχεται ότι αναλύει ανεπαρκώς τις εξελίξεις, χωρίς συνολική ματιά. Ένα κομμάτι της μιλά για καθαρότητα χωρίς να μπορεί να προσδιορίσει την έννοια του όρου σε μια δύσκολη συγκυρία που διέρχεται η χώρα και σε μια ιστορική στιγμή για την ίδια και για την χώρα.
 Ζούμε σε μια εποχή που διακυβεύεται το ίδιο το μέλλον της ανθρωπότητας,  και δυστυχώς οι δυνάμεις της ελληνικής αριστεράς δεν μπορούν  ακόμα να υπερβούν το παρελθόν τους. Αυτό που σήμερα δεν είναι εφικτό, είναι αναγκαίο και πρέπει κάποτε να γίνει.  
Σήμερα στην χώρα έχει διαλυθεί  οτιδήποτε ήταν προοδευτικό. Ο λαός όμως είχε την θάρρος να μην «σκορπίσει» στηρίχθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να δει τον ιστορικό του ρόλο. Έχει τον ιστορικό ρόλο τα θραύσματα της κοινωνίας να τα μαζέψει και να τα ενοποίηση σε μια ενιαία αριστερά. Και τότε θα δικαιωθεί ιστορικά.  Ας αρχίσουμε, λοιπόν, από στοιχειώδεις μορφές συνεργασίας. Η κοινή δράση και ο διάλογος θα συμβάλουν στην αλληλοκατανόηση, στην υπέρβαση τραυματικών καταστάσεων και στη δημιουργία προϋποθέσεων για μονιμότερες μορφές συνεργασίας, εκλογικές συνεργασίες κ.λπ.

Δεν αξίζουν σχολιασμού τα σχόλια που γράφονται στο ISKRA.gr  πληγώνουν και δημιουργούν νέα  θραύσματα στην αριστερά. Αυτό θέλουν ή την    "ενότητα μέσα στη διαφορά" ;;; 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου