Χρειάζεται, φορέας Διαπίστευσης για το ποιος είναι Αριστερός!!!

Η σύνταξη
Είναι επιτακτική ανάγκη, η Αριστερά, σήμερα, να επικεντρωθεί στον διπλό στόχο της ανάδειξης των ιδεών της και της κατάλυσης του status quo σε ότι βιώνει η χώρα. Θα πρέπει, δηλαδή, να αναδειχθούν οι αξίες μέσω των οποίων συγκροτούνται οι προοδευτικές αριστερές ιδέες, η ελευθερία, η συμμετοχική δημοκρατία, η αλληλεγγύη, η συνεργασία, η ισότητα και η κοινωνική δικαιοσύνη. Παράλληλα απαιτείται να δημιουργηθεί η αντίστοιχη πολιτική διάσταση που θα αμφισβητεί το πολιτικο-οικονομικό κατεστημένο.

Οι εξελίξεις στη χώρα μας, μετά τις εκλογές του Ιουνίου 2012, και παρά τη δημιουργία κυβέρνησης, η οποία συνεχίζει την εφαρμογή των καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών, μας υποχρεώνουν να δούμε τη σημασία των ιδεών αυτών και τις πολιτικές ανατροπής του status quo, καθώς και το πως αποτυπώνονται σήμερα στην χώρα εκλογικά.

Η κυβέρνηση  θέλει να καταστήσει την υγεία, την παιδεία, τις υποδομές, την κοινωνική φροντίδα, την Εθνική πολιτική ως ένοχες, για ό,τι βιώνουμε σήμερα!!! Έχει «σύμμαχο» για αυτό, την «κοινωνία». Γνωρίζει ότι είναι η ιστορική στιγμή της εκμεταλλευόμενη την υπόγεια αφωνία των κινημάτων.

Η κατεύθυνση είναι σαφής: Συκοφαντείστε το τρίπτυχο της μεταπολίτευσης για Εθνική Ανεξαρτησία -Λαϊκή Κυριαρχία – Κοινωνική απελευθέρωση και δικαιοσύνη. Με αυτό τον τρόπο θα ενοχοποιήσει την μεταπολίτευση και όσους κυβέρνησαν.

Οι εκλογές όποτε και να γίνουν και η όποια εκλογική νίκη ενός κόμματος, δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί ως «άνοδος του μαζικού κινήματος». Αυτή η άποψη θα αγνοεί πλήρως, ότι η όποια «αλματώδης» αύξηση της εκλογικής επιρροής αυτού, θα συνοδεύεται από την προοδευτική κάμψη των κοινωνικών αγώνων. Ιστορικά και αυτή η νίκη, όπως και εκείνη του ΠΑΣΟΚ το 1981, θα καταγραφεί ως μια ανάπαυλα, που θα οδηγήσει σε «ήπιο νεοφιλελευθερισμό» που  θα μπορεί να καταρρεύσει κάθε στιγμή. 

Μια κυβέρνηση που θα έχει προκύψει μέσα από την αδυναμία κινητοποίησης των μαζών, μέσα από την σχετική παθητικότητα, την στασιμότητα και την υπόγεια αφωνία, θα είναι μια κυβέρνηση διαχείρισης χωρίς πολιτική πρωτοκαθεδρία του λαού. Αργά ή γρήγορα θα αντιμετωπίσει τους «περιορισμούς» της οικονομίας, θα βρεθεί αντιμέτωπη με την «ανταγωνιστικότητα», την κερδοφορία του κεφαλαίου, την πορεία των οικονομικών μεγεθών, το διαθέσιμο εισόδημα, τα δημόσια οικονομικά.


Σήμερα, απαιτείται για την χώρα, ένα «αυτοκάλεσμα» των αριστερών δυνάμεων με στόχο την κυβερνητική διακυβέρνηση της χώρας. Όλες οι δυνάμεις της Αριστεράς χωρίς περιορισμούς και αποκλεισμούς, οφείλουν να κινητοποιηθούν και να βρουν τον «σύντροφό» τους, με στόχο να επαναδιατυπώσουν την πρόταση για Εθνική Ανεξαρτησία -Λαϊκή Κυριαρχία – Κοινωνική απελευθέρωση. 

Σήμερα χρειάζεται όλες οι δυνάμεις της Αριστεράς  χωρίς εξαιρέσεις να ενωθούν, με στόχο την δημιουργία ενός πλειοψηφικού κυβερνητικού ρεύματος, για τη σωτηρία της χώρας, που θα οδηγήσει ξανά στην ώσμωση του λαού, διεργασία ικανή να τον κινητοποιήσει, να εξαφανίσει την παθητικότητα, να ανατρέψει την δημοσκοπική κόπωση, να σπάσει την στασιμότητα,  την υπόγεια αφωνία του. Μια τέτοια ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ της κοινωνίας θα είναι εκτός του «καλού δρόμου» που θέλουν να επιβάλουν κάποιοι στην πολιτική διακυβέρνηση της χώρας.  

Οι Αριστερές δυνάμεις οφείλουν να αντιληφθούν ότι αν δεν υπάρξει κινητοποίηση και αντίσταση σήμερα, τότε παραφράζοντας τον Μπρεχτ, δεν θα υπάρξει κανείς αύριο να συμπαρασταθεί στο νέο κύμα της επίθεσης. 

Το ερώτημα που τίθεται είναι.

Υπάρχει πέρα από τον ΣΥΡΙΖΑ ή μάλλον είναι ικανός ο ΣΥΡΙΖΑ  να δώσει την ώθηση στις προοδευτικές αξίες και τις αντίστοιχες εναλλακτικές ιδέες και πολιτικές, έτσι ώστε το πολιτικά αδύνατο, να κυβερνηθεί η χώρα από την Αριστερά και να γεννηθεί το πολιτικά αναπόφευκτο;

Επομένως το επόμενο ερώτημα που τίθεται είναι, αν στην χώρα μας υπάρχουν οι πολιτικές δυνάμεις, που θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στην πρόκληση για την προοδευτική πολιτική του 21ου αιώνα, να θέσουν τα ζητήματα, τις προτεραιότητες να βρουν εκείνη την πολιτική στρατηγική και την πολιτική θεματολογία που θα οδηγήσουν τον λαό σε εκλογικές επιτυχίες.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ μετατραπεί σε φορέας διαπίστευσης, στο τι είναι αριστερό και τι όχι, θα χαθεί άλλη μια ιστορική ευκαιρία για την χώρα. Πάντως σε κάθε περίπτωση ο κ. Σκουρλέτης χθες με τις δηλώσεις του έχασε την ευκαιρία να χαιρετήσει την δήλωση της Λούκας Κατσέλη  για σύμπραξη όλων των δυνάμεων. Δεν θα το αναλύσουμε ….

Η επόμενη φορά όμως  θα είναι ολέθρια!!! 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου