Ποιοι είμαστε!!



Φίλοι και φίλες αναγνώστες,


Από σήμερα ξεκινάει το ταξίδι μας στον αχανή χώρο του διαδικτύου. 


Η ιδέα ξεκίνησε για τη δημιουργία ενός ακόμη ιστολογίου, μιας δικιάς μας ηλεκτρονικής εφημερίδας είναι καρπός της ανάγκης μας να εκφράσουμε τις απόψεις μας περισσότερο δημόσια, πέρα απ’ τον περιορισμένο χώρο που ορίζει ένας φιλικός κύκλος ανθρώπων.  


Η ιδέα ξεκίνησε - δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν στο χώρο της ενημέρωσης - απ’ την  ανάγκη και την επιθυμία μας για ανεξάρτητη, αδέσμευτη ενημέρωση. Όλοι γνωρίζουμε ότι η ενημέρωση στον τόπο μας πάσχει και δεν μπορεί να κάνει αυτό που ορίζει η αποστολή της. Δηλαδή να ενημερώνει ουσιαστικά και σε βάθος, να παρεμβαίνει αναλυτικά και κριτικά, ελέγχοντας την εξουσία.


Η ιδέα ξεκίνησε -εκμεταλλευόμενοι την δυνατότητα που μας παρέχει η τεχνολογία- να δημιουργήσουμε μια δική μας πηγή ανεξάρτητης ενημέρωσης απαλλαγμένη από επιχειρηματικές δεσμεύσεις, κομματικές «υποχρεώσεις» και διαπροσωπικές εξυπηρετήσεις, ένα δικό μας βήμα ποιοτικού δημοσίου διαλόγου και κριτικής που θα μπορέσει να κινητοποιήσει όσους σκέπτονται, αισθάνονται και προσδοκούν κάτι καλύτερο σαν πολίτες.

Η ιδέα ξεκίνησε- με στόχο να κάνουμε ανεξάρτητο, πολιτικό , ενημερωτικό βήμα- με σκοπό να ενημερώνει και η ενημέρωση - ειδησεογραφία του, να πλαισιώνεται και να υποστηρίζεται από συνεντεύξεις, αναλύσεις, άρθρα, προτάσεις και δεν θα αφορά μόνο την πολιτική αλλά και τον πολιτισμό και τις τέχνες, τον αθλητισμό, την κοινωνία κ.α. 

Η ιδέα ξεκίνησε- με στόχο να παλέψουμε να ενώσουμε- και από εδώ προκύπτει ο συμβολισμός μας, η γέφυρα  τα καράβια- πανιά, η θάλασσα. «Καλό Ταξίδι»

Όσον αφορά τους διαχειριστές του ιστολογίου και τους συντάκτες δεν είναι παρά καθημερινοί άνθρωποι σαν όλους, που δραστηριοποιούνται σε διάφορους επαγγελματικούς τομείς,  που παλεύουν για την καθημερινότητα αντιμετωπίζοντας τα ίδια προβλήματα όπως όλοι μας αλλά που παράλληλα επιμένουν να είναι προσανατολισμένοι στο ρόλο του πολίτη που έχει δικαιώματα, όσο και καθήκοντα την δημόσια ανάμειξη και παρέμβαση και που με εργαλείο την κριτική σκέψη μπορεί να σχολιάζει, να παρεμβαίνει, να επιβραβεύει, να ανατρέπει.

Δεν συμφωνούμε σε όλα μεταξύ μας, δεν υπάρχει κανενός είδους ιδεολογική ομοιομορφία στις απόψεις μας, ωστόσο συμφωνούμε σ’ έναν βασικό άξονα, έχουμε ένα κοινό πλαίσιο αρχών που αποτελεί την βάση αυτής της προσπάθειας.

Σ’ αυτήν την παρέα χωράμε όλοι μας. Όλοι όσοι συμμερίζεστε τις ανησυχίες μας, έχετε τους ίδιους προβληματισμούς, τον ίδιο μεράκι και έχετε μέσα σας ριζωμένο το μαράζι κι την ερώτηση «γιατί τόσα χρόνια να μην αλλάζει τίποτε σ’ αυτό τον τόπο;;», μπορείτε να γίνετε συντάκτες μας.

Σας περιμένουμε !
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου