ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ :Τα παραμύθια τέλος απαιτείτε προστασία της κύριας κατοικίας από τους πλειστηριασμούς όχι μόνο από τις Τράπεζες αλλά και από την Εφορία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία .

Από το Γραφείο Τύπου της «Κοινωνικής Συμφωνίας» εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου σχετικά με το θέμα της άρσης των πλειστηριασμών:

Τις  τελευταίες ημέρες με την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον ενιαίο φόρο των ακινήτων και του «πολυνομοσχεδίου» για τους πλειστηριασμούς βιώνουμε πρωτόγνωρα πράγματα.

Ακούσαμε τον «επαναστάτη» Υπουργό Ανάπτυξης  να δηλώνει χθές σε τηλεοπτικό σταθμό, ότι το νομοσχέδιο δεν έχει την έγκριση της Τρόικας .Λίγες ωρες αργότερα,  κατά τη συζήτηση της  πρότασης των  βουλευτών  του ΠΑΣΟΚ  ν’  αυξηθεί το όριο της συνολικής περιουσίας σε 300.000 €, ο ιδιος Υπουργός απάντησε  ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει και ότι πρέπει το νομοσχέδιο να μείνει ως έχει γιατί «είναι στα όρια της ανοχής από την Τρόικα»!  

Είδαμε, για μια ακόμα φορά, υπό το πρόσχημα της ανάγκης για άμεση αντιμετώπιση  του προβλήματος των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας και ενώ το ΝΣ συζητείται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος,  η Κυβέρνηση να ενσωματώνει στο προς ψήφιση νομοσχέδιο,  σειρά άρθρων με  άσχετες διατάξει  και να επιδίδεται σε ένα απαράδεκτο παιγνίδι πρόσθεσης και αφαίρεσης άρθρων κατά το δοκούν  ανάλογα με τις αντιδράσεις των βουλευτών της συγκυβέρνησης, ευτελίζοντας  το Κοινοβούλιο. 




Τέλος, ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς φέρεται, μέσω συνεργατών του,  να μην γνώριζε την κατάθεση επίμαχης διάταξης σχετικής με την επιβολή υψηλών προστίμων για την καθυστέρηση πληρωμής ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο και ζήτησε την τροποποίηση της διάταξης!


Αλήθεια τι να θαυμάσει κανείς εδώ; την απουσία διαβούλευσης και την καταστρατήγηση της διαδικασίας του κατεπείγοντος για νομοθετήματα υψιστης κοινωνικής σημασίας, την έλλειψη  συντονισμού της νομοπαρασκευαστικής διαδικασίας , την πονηρή και αδιαφανή  τακτική να χρησιμοποιηθεί ένα  νομοθέτημα ως προκάλυμμα για να περάσουν άσχετες / αντικοινωνικές ρυθμίσεις ή την προχειρότητα  με την οποία νομοθετεί η συγκυβέρνηση;  

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ καλεί τους βουλευτές της συγκυβέρνησης  να σταματήσουν τους επικοινωνιακούς μύθους, τα μεν δε αλλά, τα “ψηφίζουμε για τελευταία φορά για να σωθεί η χώρα” και άλλα τέτοιου είδους φληναφήματα και να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στον Ελληνικό Λαό.



Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ καλεί τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να καταθέσουν τροπολογία ,μετά από διαβούλευση με τις Ενώσεις Καταναλωτών, για τη  ρύθμιση του ανερχόμενου ιδιωτικού χρέους που αποτελεί μια βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας , με απομείωση και αναδιάρθρωση των χρεών ώστε να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ υποχρεώσεων και πραγματικών δυνατοτήτων των οφειλετών και προστασία της κύριας κατοικίας  από τους πλειστηριασμούς όχι μόνο από τις Τράπεζες αλλά και από την Εφορία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία .

Όλος ο πολιτικός κόσμος της χώρας γνωρίζει όπως και όλος ο Ελληνικός λαός ότι η πολιτική που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ,  με το πρόσχημα της ανάγκης να πληρωθούν οι «πιστωτές», είναι αδιέξοδη.Είναι αυτή η πολιτική που οδηγεί στην αποδόμηση του εκπαιδευτικού συστήματος, στη διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών, στην υποβάθμιση του συστήματος υγείας, στην αποσάθρωση του παραγωγικού ιστού της χώρας , στην κατάσχεση της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων με πρώτα τα σπίτια, στην εξαφάνιση του κράτους πρόνοιας.

Είναι αυτή η πολιτική και τα αποτελέσματα της που δεν επιτρέπουν στον πολιτικό κόσμο της χώρας να αναλώνεται στην αφήγηση μύθων μέσα από τους οποίους κάποιοι προσπαθούν να ξεφύγουν.


Υπάρχουν όρια. Τα παραμύθια τέλος.     

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου