Οι "58" πήγαν "πλατεία"

Η κίνηση των "58" που εμφανίστηκε πριν από μερικούς μήνες προσπάθησε  να πλασαριστεί  με την στήριξη "χορηγών",   στο πολιτικό σκηνικό ως η εναλλακτική λύση για την κεντροαριστερά και θέλει να προσπεράσει στη   ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αφού οι χορηγοί είδαν ότι θα μείνουν χωρίς νεροκουβαλητές στο μύλο τους. Βέβαια ο κύριος ρόλος τους είναι να κόψουν τον δρόμο προς στην εξουσία στο ΣΥΡΙΖΑ .


Μετά΄την απογοητευτική  ανταπόκριση του κόσμου στην συγκέντρωση της κίνησης της 2-12-2013 των "58" στη Θεσσαλονίκη για την κεντροαριστερά, με κεντρικό ομιλητή τον Τάσο Γιαννίτση, η σημερινή της Αθηνάς είχε όλα τα στοιχεία να έχει μια καλή εμφάνιση αλλά στο τέλος δεν τα κατάφερε γιατί πέρα από τις προσκλήσεις δεν υπήρχε νέο αίμα 

Το ερώτημα όμως είναι τι κάνουν οι "58". Απ' ότι φαίνεται ενώ ξέρουν τι θέλουν δεν ξέρουν πως να το  κάνουν, καθότι ποτέ δεν μετείχαν σε αγώνες δίπλα στο λαό. Δάσκαλοι της διαπλοκής στην πλειοψηφία τους. Στη δημοσιοποίηση της διακήρυξής τους χωρίς να έχει να πει κάτι οι χορηγοί τους φρόντισαν και ακολούθησε πολλή και εποικοδομητική κατά γενική ομολογία συζήτηση.
Το πόσο όμως οι ίδιοι είχαν ανακλαστικά κοινωνίας και το πόσο πρόσφεραν φάνηκε από την ύπνωση και την δική τους αφωνία που τους της οδήγησε σε αδράνεια τους υπογράφοντες και σε ύπνωση τους πραγματικά ενδιαφερόμενους. 

Επειδή όμως στην κίνηση υπάρχουν και άνθρωποι που δεν θέλουν να χαραμίσουν την ευφυΐα τους σε "αποτυχημένες" προσπάθειες, "ξύπνησαν" και επιδόθηκαν στην "πολιτική " εξωστρέφεια με την χορηγία 

Οι "58" όσο και να θέλουν να παρουσιάσουν μια ομοιογενή πολιτική καταγωγή ή τουλάχιστον αφετηρία, εμφανίζονται τελικά ως μια ετερόκλητη παράταξη που ομοιάζει στους "Εκλεκτικούς" της Εθνοσυνέλευσης του 1862-1864. 



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου