Είστε λάθος κ. Γεννηματά....

Αναρτήσαμε  το παρακάτω άρθρο του κ. Παν. Γεννηματά, μέσα από το οποίο ο κ. Γεννηματάς προβαίνει στις δικές του προβλέψεις για την κρίση που βιώνει η χώρα.
Εμείς με αφορμή αυτό το άρθρο γράφουμε τα δικά μας σχόλια, τις δικές μας παρατηρήσεις… Δίνουμε την δική μας απάντηση ..
Η πρόβλεψη του κ. Γεννηματά, ότι φέτος η ύφεση θα ξεπεράσει το 5,5%, έχει την αξία της, καθότι έρχεται να επιβεβαίωση και να ενισχύσει τις φωνές εκείνες που μιλούν για την αδιέξοδη πολιτική της κυβέρνησης και χλευάζονταν από τις συνιστώσες της κυβέρνησης τα ΜΜΕ.

Αν αυτό επαληθευτή τότε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας θα βρεθεί μπροστά σε ένα άλλο πλήγμα εκείνο της επιστημονικής του ανεπάρκεια. Ο κ. Στουρνάρας θα έχει αποτύχει όχι μόνο πολιτικά αλλά και επιστημονικά και αυτό πλέον τον καθιστά ευάλωτο, διαχειρίσιμο, καθότι όλες οι προβλέψεις του από την εποχή του στο ΙΟΒΕ έχουν αποτύχει και έχουν πέσει όλες έξω. Ο καθένας πλέον θα μπορεί να αναρωτιέται, αν οι «προβλέψεις» του στηρίζονταν σε επιστημονικά εργαλεία, αν ποτέ τα σπούδασε, ή αν είχε άλλους στόχους.
Πέρα από αυτή την πρόβλεψη ο κ. Γεννηματάς προβαίνει σε διαπιστώσεις, όπως για το μεγάλο Εθνικό θέμα εκείνο του δημογραφικού, δυστυχώς όμως αυτό το θέμα δεν παρουσιάστηκε ξαφνικά σήμερα αλλά είναι αποτέλεσμα των στρατηγικών πολιτικών που άσκησαν οι κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια και τις οποίες  ο ίδιος υπηρέτησε και δεν το είχε δει, γιατί εκεί με την παρέα του «εκσυγχρονισμού» έβλεπε τα νούμερα τα οποία τα ήθελε όμορφα για να του φτιάξουν και το δικό του πολιτικό μέλλον. Αυτό δεν τον απαλλάσσει, αντίθετα τον καθιστά συνένοχο.
Στο δεύτερο σημείο του άρθρο του,  που αφορά την αντίδραση των γενναίων, μπορούν πολλά να γραφτούν. Από την ρηχή συνδικαλιστική άποψη, ότι το μέλι δεν το έφαγα το ίδιο όλοι, οι εργαζόμενοι δεν μοιράστηκα δίκαια τα κέρδη που παράχθηκαν. Μέχρι την Ομηρική περιπέτεια του Οδυσσέα που αν και είχε την Ιθάκη όταν περνούσε από τις σειρήνες, δέθηκε στο κατάρτι του πηγαιμού. Και εδώ εμείς του κάνουμε την ερώτηση προετοίμασε το «Εμείς -ως χώρα-, που πάμε»; Δεν ήταν ένας από τους σχεδιαστές;  Σήμερα αν η νέα γενιά να γυρίζει  από λιμάνι σε λιμάνι άσκοπα ποιος φέρει την ευθύνη; Προετοίμασε την πορεία αυτής της γενιάς που αναφέρει με βάση την διαβίωση και την μεγαλουργία;
Ή οι κυβερνήσεις που υπηρέτησε μέσα στις συμπληγάδες, είχαν μικρή επιλεκτική «ορατότητα» και μας προσανατόλισαν σε μικρά περιθώρια, και το «ώσπου να δούμε τι θα γίνει έγινε» ήταν η εθνική τους επιλογή .
Σήμερα έρχεται και μιλά με εκφράσεις όπως: «..Ταυτοχρόνως, είναι οι γενιές των υπνωτισμένων της περασμένης εικοσαετίας…. Σήμερα, λοιπόν, είτε είναι ηθικώς εξουθενωμένες ..».  Μιλά ως «πνευματικός»  άνθρωπος, αλλά για να χαρακτηριστεί κάποιος πνευματικός άνθρωπος απαιτούνται δύο στοιχεία να έχει και να είναι προβληματισμένος και να είναι διορατικός, δυστυχώς κανένα από τα δύο δεν έχει ο κ. Γεννηματάς και δυστυχώς για τις διαπιστώσεις του αυτές δεν είναι άμοιρος ευθυνών, ίσως και να τις σχεδίασε μπορεί και να μην γνώριζε τι σχεδίαζε, αλλά τις σχεδίασε!!!

Μπορεί να έρχεται σήμερα και να μελετάει με τις συνθήκες του σήμερα και να κρίνει τα στοιχεία του χθες, αλλά ένα είναι βέβαιο με βάση τα στοιχεία και την ιστορία του χθες, οι πορείες που θα χαράξει δεν θα είναι ούτε καθοριστικές αλλά ούτε και καρποφόρες για την χώρα, γιατί η «πνευματική» του καλλιέργεια δεν έχει ούτε την ποιότητα, ούτε την ένταση αλλά ούτε μπορεί να δράσει μέσα στα κοινωνικά πλαίσια.            

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου